Автор: obektivno.bgВсички жени в Украйна, които имат медицинско или фармацевтично образование,

...
Автор: obektivno.bgВсички жени в Украйна, които имат медицинско или фармацевтично образование,
Коментари Харесай

Украйна започва да мобилизира и жени

Автор: obektivno.bg

Всички дами в Украйна, които имат здравно или фармацевтично обучение, ще бъдат задължени да се записват в армията от идващия месец, заяви парламентарният представител на президента Вoлoдимир Зеленски Фьодор Вениславски в изявление за RBC Ukraine. 

Политикът, който е и член на парламентарната комисия на Върховната рада по въпросите на националната сигурност, означи също, че всички квалифицирани дами ще бъдат лимитирани да пътуват в чужбина, откакто се записват. 

Вениславски означи, че този ход идва след промените, които бяха направени от украинския парламент в закона за готовност, които разрешават военна регистрация на дами. 

„ Ако бъдат регистрирани, те получават статута на виновните за военна работа “, сподели той и означи, че по-късно те ще бъдат обвързани със съответните ограничавания за пътешестване. „ Т.е., в случай че има някакви обособени документи, даващи право на краткотрайно овакантяване, тогава да, те ще могат да изоставен (страната). Ако не, тогава те, тъкмо като мъжете, ще бъдат лимитирани в правото си да пътуват “, сподели Вениславски. 

Представителят на Зеленски също по този начин добави, че дамите, които имат военни степени, също ще бъдат задължени да се записват за работа от идващия месец. Той означи обаче, че сега няма проекти за разширение на листата със специалности, които биха подлежали на готовност съгласно тази заповед. 

В мобилизационната корекция на украинския парламент от 2022 година също по този начин се показва, че дамите, които имат специалности като юристи, програмисти, музиканти, обществени служащи, счетоводители, публицисти, видеооператори, учени, ветеринарни лекари и мениджъри, могат да се запишат непринудено в армията. 

В същото време представителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрей Демченко опроверга изказването на Вениславски, потвърждавайки, че рестриктивните мерки за пътешестване ще се ползват единствено за наборни мъже и държавни чиновници и че няма скорошни промени в разпоредбите във връзка с дамите. 

Ако обаче такива промени бъдат признати, граничната работа ще следва съответните правила, сподели Демченко. 

Източник obektivno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР